Denk aan vetverlies, niet aan gewichtsverliesGewichtsverlies is een van de meest populaire onderwerpen ooit. Iedereen probeert tegenwoordig af te vallen. De meeste dieetprogramma's gaan over gewichtsverlies en lichaamsgewicht wordt vaak gebruikt als indicator voor de voortgang van uw conditie. Maar dit is een onjuiste benadering.

Je uiteindelijke doel moet altijd zijn om vet te verliezen en het verminderen van overtollig lichaamsvet is waar je je zorgen over moet maken. Gewichtsverlies en vetverlies is NIET hetzelfde! Veel mensen verwarren de twee termen, vaak in de overtuiging dat ze hetzelfde betekenen, terwijl gewichtsverlies en vetverlies in feite heel verschillend van elkaar zijn. Dit artikel zal u helpen begrijpen hoe afvallen anders is dan vetverlies en hoe vetverlies op bijna alle manieren veel beter is dan afvallen.

Wat is gewichtsverlies?

(Gewichtsverlies = spierverlies + vetverlies + waterverlies)

Gewichtsverlies is een poging om uw totale lichaamsgewicht te verlagen. Het verwijst eenvoudigweg naar een lager getal op een schaal.

Uw lichaamsgewicht is samengesteld uit alle delen van uw lichaam zoals spieren, vet, botten, water, organen, weefsels, bloed, water enz. Als u afvallen, verliest u een klein beetje van ... vet, spieren en water .

Je verliest maar heel weinig vet en samen met het vet verlies je spieren en een beetje water. Hoe meer u uw calorie-inname verlaagt, hoe sneller u afvalt en hoe meer spiermassa u verliest.

Weet je hoe belangrijk je spieren zijn? Spierverlies heeft gevolgen voor uw gezondheid en uw algehele uiterlijk.

Als je te snel afvalt, kan je lichaam zijn spiermassa niet behouden. Omdat spieren meer calorieën nodig hebben om zichzelf in stand te houden, begint uw lichaam het te metaboliseren, zodat het de binnenkomende calorieën kan reserveren om te overleven. Het beschermt de vetopslag als een verdedigingsmechanisme om uw overleving te verzekeren in geval van toekomstige hongersnood en gebruikt in plaats daarvan mager weefsel of spiermassa om het te voorzien van calorieën die het nodig heeft om zijn vitale organen zoals uw hersenen, hart, nieren en lever te laten functioneren. Als u een punt bereikt waarop u zeer weinig vet of spieren heeft, zal uw lichaam uw organen metaboliseren om uw hersenen te laten functioneren, wat kan leiden tot een hartaanval, beroerte en lever- en nierfalen.

Naarmate het lichaam meer spiermassa verliest, neemt de algehele stofwisseling van het lichaam af. De stofwisseling is de snelheid waarmee het lichaam calorieën verbrandt en wordt mede bepaald door de hoeveelheid spieren die je hebt.

Dus hoe meer spieren je hebt, hoe hoger je stofwisseling; hoe minder spieren u heeft, hoe lager uw stofwisseling en hoe minder calorieën u verbrandt. Dit verklaart waarom het cruciaal is om uw stofwisseling te beschermen en geen spierverlies te hebben.

Verlies van spierweefsel leidt ook tot verlies van tonus onder de huid, waardoor u zacht en onvormig wordt zonder vorm of contour. Als u te snel afvalt, heeft uw huid ook geen tijd om zich aan te passen. Spier is ook wat je kracht geeft en verlies ervan betekent een zwak lichaam.

Met afvallen krimpt u in omvang en wordt u een kleinere versie van uzelf met een kwetsbaar frame met doorhangende huid.

Gewichtsverlies werkt op korte termijn om je kleiner te maken, maar is tijdelijk, bijna iedereen kaatst terug en herwint het gewicht. Dit dwingt je om een ander dieet te zoeken. En dan nog een, en nog een - want uiteindelijk zullen ze allemaal falen.

Wat is vetverlies?

(Vetverlies = verlies van opgeslagen lichaamsvet)

Vetverlies is een poging om uw totale lichaamsvet te verlagen - dwz het http://www.formule1shake.nl/ percentage van uw totale lichaamsgewicht dat uit vet bestaat.

De juiste aanpak voor vetverlies is door slim te trainen en intelligent te eten op een manier die de spieren in stand houdt en uitsluitend gericht is op vetverlies.

De spier die je hebt is er niet voor altijd. Als je het niet voedt en niet gebruikt, verlies je het. Een goed plan met de juiste combinatie van weerstand en cardiovasculaire training met voldoende progressie en een goed voedingsplan om dit te ondersteunen, kan u hierbij helpen. Lichaamsbeweging bevordert alleen het verbrandingsproces, maar smelt niet alleen het vet vanzelf weg - als je geen tekort creëert en het lichaam te veel voedt - raakt het de opgeslagen brandstofreserves niet. Als u echter uw calorieën drastisch snijdt en uw spieren niet goed voedt of uw spieren niet traint en gebruikt, zult u deze verliezen. Vetverlies gaat over het vinden van die juiste balans.

Met vetverlies houdt u de spier in stand en houdt u de stofwisseling hoog. Je ontwikkelt ook sterker bindweefsel, een strakkere huid en sterkere botten en gewrichten. Met vetverlies transformeer je je lichaam.

Vetverlies is een levensstijlbenadering waarbij u uw lichaam geeft wat het nodig heeft zonder het te ontnemen en te choqueren met de dreiging van uithongering. Je krijgt langzame maar permanente gestage vooruitgang te zien.

Het klinkt misschien vreemd, maar het is mogelijk om dunner te worden zonder echt een verandering in uw gewicht te zien. Dit gebeurt wanneer u lichaamsvet verliest terwijl u spieren opbouwt. Uw gewicht blijft hetzelfde, zelfs als u centimeters verliest.

Laten we eens kijken hoe dit gebeurt.

Vetweefsel is erg los en niet dicht. Het neemt veel ruimte in je lichaam in beslag. Terwijl spieren dichter zijn en minder ruimte innemen. Wanneer je vet verliest, komt deze ruimte vrij en kun je centimeterverlies opmerken. Als u een consistent krachttrainingsprogramma volgt, zal de toename van mager spierweefsel dit vetverlies compenseren en blijft het gewicht hetzelfde. Omdat spieren minder ruimte innemen dan vet, verlies je centimeters en begin je er strakker, slanker en fraaier uit te zien.

een consistent krachttrainingsprogramma en vervolgens meer mager spierweefsel zal dit vetverlies compenseren en het gewicht blijft hetzelfde. Omdat spieren minder ruimte innemen dan vet, verlies je centimeters en begin je er strakker, slanker en fraaier uit te zien.

Mythe: "Fit worden" betekent "afvallen".

Waarheid: fit worden betekent uw lichaamsvetpercentage verlagen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *