Waar u op moet letten bij een online back-upserviceEen service kiezen

Om te beginnen kunnen de mogelijkheden en online back-upservices voor gegevens sterk variëren. Het lijkt misschien alsof alle online back-upservices vrijwel hetzelfde zijn, maar sites onderscheiden zich door hun beoogde publiek. Cdesirenite (* ongeveer $ 50 per jaar voor onbeperkte opslag) is bijvoorbeeld sinds het begin voornamelijk gericht op de thuisgebruiker, waardoor het een probleemloze ervaring biedt.

Aan de andere kant van het spectrum bevindt zich een bedrijf als Iron Mountain, dat vrijwel uitsluitend op de markt is voor bedrijven, hoewel het thuiskantoor (* ongeveer $ 100 per jaar voor 2 GB) en het kleine bedrijf (* ongeveer $ 970 voor 30 GB voor maximaal tot vijf gebruikers) opties kunnen ook geschikt zijn voor sommige personen.

De meeste internetback-upservices hebben clientsoftware (downloaden en installeren) waarmee gebruikers toegang hebben tot de service alsof deze op hun desktop staat, maar het gebruiksgemak van elke interface varieert sterk. De meeste mensen willen niet veel tijd besteden aan het configureren van hun back-ups, dus niet-intuïtieve interfaces met te veel pluisjes en moeilijk te achterhalen worden meestal gemarkeerd door recensenten. Geselecteerde back-upservices voor internetgegevens bieden een bepaalde hoeveelheid gratis opslagruimte of een gratis proefperiode, wat een geweldige manier is om hun clientinterfaces uit te proberen om er zeker van te zijn dat u zich er prettig bij voelt.

Internetback-upservices hebben grotendeels dezelfde basisfuncties. Hiermee kunt u handmatig een afzonderlijk bestand selecteren om een back-up van te maken of een volledige back-up plannen. De meeste maken incrementele back-ups, waarbij wijzigingen worden opgeslagen in een bestand waarvan al een back-up is gemaakt op het systeem binnen korte tijd nadat de wijziging is aangebracht (variërend van seconden tot uren, ook wel reversioning genoemd). De meeste services hebben een volledig geautomatiseerde back-upprocedure die wordt geactiveerd wanneer het systeem niet-actieve tijd of lage verwerkingsactiviteit op uw computer detecteert, hoewel u met services met meer geavanceerde functies kunt spelen met deze instellingen.

Het online delen van bestanden is een erg handig alternatief voor het e-mailen van grote bijlagen, maar dat is een functie die slechts enkele aanbieders van online back-upservices bieden. Het online delen van bestanden is handig voor bedrijven die documenten willen delen met externe gebruikers, maar ook voor individuen die een vriend of familielid toegang willen geven tot foto- of multimediabestanden.

De meeste internetopslagdiensten gebruiken ten minste 128-bits SSL-codering terwijl documenten worden overgedragen en een andere vorm van codering om bestanden die op servers worden gehost te beschermen. Steeds populairder is de optie om een persoonlijke coderingssleutel te kiezen. Dit zorgt ervoor dat codering plaatsvindt op uw computer in plaats van op de servers van de service, waardoor een hoger beveiligingsniveau wordt geboden tijdens overdrachten (erg prettig voor de beveiligingsbewuste persoon. Als u echter die coderingssleutel verliest of vergeet, kan de back-upservice dat niet doen) u helpen en u verliest de toegang tot uw opgeslagen bestanden (yikes).

Om uw bestanden verder te beschermen, bewaren de meeste services back-upkopieën van uw bestanden off-site op fysiek veilige locaties. De meeste services bieden een vorm van bestandsversiebeheer, dus als u een bestand per ongeluk verwijdert of het beschadigd raakt, kunt u een eerdere versie ophalen om van af te werken. Als dit een cruciale functie voor u is, let dan op de versiebeperkingen (meestal per tijdsperiode of aantal opgeslagen versies).

De meeste experts zijn het erover eens dat alle computerbezitters een soort back-upoplossing moeten gebruiken om te beschermen tegen gegevensverlies of corruptie. Back-upservices via internet kunnen een goed alternatief zijn voor of een aanvulling zijn op back-ups op cd's, dvd's of extra harde schijven, die allemaal onderhevig zijn aan fysieke schade en een tijdrovend back-upproces kunnen inhouden. Met deze online services kunnen gebruikers hun belangrijkste of opgeblazen bestanden (zoals muziek en video's) opslaan op een veilige externe server. Sommige staan zelfs het delen van bestanden toe met vrienden, familieleden of collega's. Recensies waarschuwen dat online back-up van gegevens geen vervanging is voor traditionele back-upstrategieën, maar het kan een goede secundaire bescherming zijn tegen onvoorziene problemen zoals brand, diefstal of plotselinge hardwarestoringen.

Waarnaar te zoeken

Online services voor gegevensback-up helpen bij het beschermen tegen defecten aan harde schijven en beschadiging van bestanden op uw computer, en ze kunnen minder arbeidsintensief zijn dan hardware-oplossingen zoals het branden van cd's. Met deze online services kunnen gebruikers hun belangrijkste of opgeblazen bestanden (zoals muziek en video's) opslaan op een veilige externe server. Recensies waarschuwen dat back-ups van internetgegevens geen vervanging zijn voor back-ups zoals het gebruik van een externe harde schijf, maar online services kunnen een goede secundaire bescherming zijn, hoewel we online services voor gegevensback-up een betrouwbare en goedkope oplossing vinden.

Dit is wat experts zeggen om te overwegen bij het zoeken naar een online back-upservice voor internetgegevens:

* Laten we beginnen met de interentlijn. Als u een trage internetlijn heeft, wilt u waarschijnlijk geen online gegevensback-upservice overwegen. Hoewel het maken van back-ups van kleine bestanden nog steeds een behoorlijke video- en audioback-up via een langzame internetlijn zou zijn, zou het pijnlijk zijn.

* Misschien wilt u geen zeer gevoelige informatie op een website opslaan. Veel Cloud backup recensenten merken op dat gegevens die op een externe server worden bewaard, zoals het geval is bij een online service voor gegevensback-ups, kwetsbaarder zijn voor onbevoegde toegang dan gegevens die alleen op uw eigen computer worden bewaard. Medewerkers van de onlinedienst voor gegevensback-up kunnen bijvoorbeeld toegang krijgen tot uw bestanden.

* Controleer de systeemvereisten. De meeste online back-upservices op internet worden geleverd met een applicatie (een client genaamd) die back-ups en bestandsoverdrachten beheert, maar niet alle clients zijn compatibel met niet-Windows-besturingssystemen.

* Zoek naar online gegevensback-up met geautomatiseerde planning. De beste online services voor gegevensopslag kunnen u de tijd die u aan back-ups besteedt, besparen. Of u nu back-ups plant die elk uur of dagelijks plaatsvinden, u moet de keuze hebben tussen volledige controle of een automatische automatische taak.

* Denk aan uw internetverbinding. De eerste back-ups van grote bestanden kunnen uren of zelfs dagen duren, zelfs bij een breedbandverbinding, dus u kunt het beste 's nachts back-ups van grote bestanden maken. Houd er rekening mee dat volgende back-ups incrementeel worden gemaakt, wat meestal geen probleem is als het gaat om computerbronnen.

* Gebruik andere vormen van back-up. Online gegevensopslag bespaart tijd en ruimte, maar u moet nooit al uw gegevens-eieren in één mandje stoppen. De meeste services garanderen niet dat ze uw gegevens kunnen herstellen. Hardware-, software- en zakelijke problemen zijn allemaal risico's. Overweeg alternatieven zoals cd's, dvd's, externe harde schijven en USB-flashstations voor primaire opslag.
Opties voor internetback-upservices

Hoewel de functies en voordelen van bedrijf tot bedrijf verschillen, hebben de meeste internetback-upproviders de volgende functies die niet beschikbaar zijn bij traditionele back-ups:

* Kosten Geen kapitaaluitgaven (betaling op maand- of jaarbasis)
* Geen hoge opstartkosten of licentiekosten
* Geen kosten voor tape-opslag
* Lage bedrijfskosten

Makkelijk te gebruiken

* Setup en installatie is over het algemeen eenvoudiger en voltooid binnen enkele minuten na het downloaden van de software
* Back-ups kunnen op de achtergrond worden uitgevoerd en parallel met de normale activiteiten van de gebruiker
* Huidige en historische gegevens kunnen eenvoudig en onmiddellijk worden hersteld
* Eenvoudig en gecentraliseerd beheer van alle back-ups

Betrouwbaarheid

* Schaalbaar
* Gespiegelde gegevens
* Beschermd tegen gegevensverlies als gevolg van sabotage, brand, diefstal, overstroming, virussen of andere rampen
* U hoeft zich geen zorgen te maken over verloren, beschadigde of versleten banden
* Betere nauwkeurigheid voor budgettering en prognoses
* Verhoogde nalevingsgarantie

Gemak

* Mogelijkheden voor het delen van bestanden, indien nodig
* Externe webtoegang tot gegevens op elk moment
* 24 x 7 x 365 gegevensbeschikbaarheid
* Uitgebreide rapportage voor audits en verificatie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *